Meteen naar de inhoud

Pieterpad 2022 – De reis, vóór de tocht.

En toen was daar in het laatste weekend van augustus 2021 in eens een willekeurige tweet in mijn Twitter-tijdlijn. Iemand die het Pieterpad liep. De vraag “Waarom zou je dat doen?” werd direct overschaduwd door het tegenovergestelde “Waarom zou je het niet doen?”. Met een extrapolerend en oplossingsgericht brein kom je in no-time op vragen als:

  • Wat is dat Pieterpad nu eigenlijk? En hoe lang?
  • Wat zou je daarvoor nodig hebben om het te lopen?
  • Loop je het in één sliert, bijvoorbeeld in een vakantie? Of splits je zoiets op in etappes?

Een blik op de officiële website over dit Lange Afstand Wandelpad geeft al vlot antwoorden:

  • Het is de langste gemarkeerde wandelroute van Nederland. Lopend van Groningen naar Limburg, over krap aan 500km.
  • Afhankelijk van hoe je wilt overnachten en in welke weersomstandigheden heb je een aardig paklijst een spulletjes die mee mogen.
  • De standaard beschrijving van de route gaat uit van 26 etappes, van ca. 15-20 km per stuk. In te delen zoals je dat zelf wilt.

Wat ‘ie in de kop heeft, heeft ‘ie niet in de kont! Oftewel we gaan er aan geloven. Het Pieterpad zal gelopen worden. Maar waar begin je? Vanaf nu zal ik deze blogpagina proberen bij te werken met updates van mijn voorbereidingen aan de tocht. Daarnaast leg ik een ‘projectpagina’ (Pieterpad 2022) aan waarop ik logisch samenvat wat er gebeurd qua planning, paklijst, etc.

Update 9 december 2021:
Omdat de projectpagina te groot werd zijn mijn wandelavonturen inmiddels gebundeld op een eigen website. Kijk gauw op: https://defryskestapper.nl/projecten/pieterpad-2022/ voor meer informatie